6 vinkkiä remontin teettäjälle

1. Suunnittele työmaan vaiheet

Kun tiedät, missä vaiheessa mikäkin asia tehdään, on helpompi varata esimerkiksi putkimiehen käynti. Työmaa ei seiso sen takia, että putkimies ei pääsekään juuri silloin, kun olit ajatellut.

2. Kilpailuta tekijät

Mitä isompi remontti on kyseessä, sitä useamman tekijän kanssa kannattaa keskustella. Tarjouksen tekijöiden tilanteisiin vaikuttavat erilaiset intressit. Esimerkiksi jos toisella remonttimiehellä on kova kiire ja toisella vähän töitä, todennäköisesti pienemmän työkuorman tekijä tarjoaa edullisemman hinnan. Kiireinenkin firma todennäköisesti antaa tarjouksen, mutta korkeaan hintaan tyylillä ”tehdään, jos ovat tämän valmiita maksamaan”.

3. Vertaile hintoja

Jos aikataulu antaa myöden, vertaile rautakauppojen hintoja. Tähän menee hieman aikaa, mutta ajalle saat useimmiten rahallisen vastineen. Hinnoittelu vaihtelee rautakaupoittain jonkin verran.

4. Laskulla vai verokortilla?

Mikäli mahdollista, palkkaa itsellesi tekijä suoraan töihin ennemmin kuin otat yrityksen tekemään laskulla. Arvonlisävero on yllättävän iso menoerä, kun tekijänä on yritys. Kun maksat tekijälle suoraan itse palkkana, säästät mukavasti. Lakisääteiset ilmoitukset on vaivatonta tehdä osoitteessa palkka.fi.

5. Tee remontti-ilmoitus taloyhtiölle ajoissa

Näin työmaa ei myöhästy ainakaan taloyhtiön vatuloinnin takia. Lisäksi työmaalle ei tule hallituksen puheenjohtajat ja muut aktiiviset asukkaat penäämään kaiken maailman lupien perään, kun isännöitsijä on ehtinyt infota heitäkin ja asiat ovat menneet pykälien mukaan.

6. Varaa aikaa asioiden hoitamiseen

Vaikka et varsinaisesti itse olisikaan remonttihommissa, varaa itsellesi riittävästi aikaa erilaisten remonttiin liittyvien asioiden hoitamiseen. Työmaalla on hyvä käydä säännöllisesti katsomassa, miten asiat etenevät. Eri tekijöiden hankkiminen työmaalle vie myös aikaa. Pienemmässäkin remontissa tarvitset yleensä vähintään sähkömiestä ja putkimies on myös tarpeen, mikäli remontoit keittiön tai kylppärin.

Johtopäätös: remonteistakin selviät kunnialla, kun maltat paneutua ja varata riittävästi aikaa niiden teettämiseen. Mitä paremmin olet valmistautunut ja aikatauluttanut asioita ennakkoon, sitä sujuvammin jouhevammin työmaa etenee.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.