Ajatuksia jenkkikirjallisuudesta

”Doing nothing is a lot riskier than doing something”

Tämä ja monta muuta loistavaa ajatuksen siementä löytyy kirjasta nimeltä 52 homes in 52 weeks. Kirjan ovat kirjoittaneet Dolf de Roos ja Gene Burns. Yhdysvaltaiset kirjat asuntosijoittamisesta ovat tyypillisesti sellaisia, että niissä vedetään mutkat suoriksi ja vauhti huimaa päätä. Mutta sopivalla suodattimella luettuna tästäkin kirjasta saa joitakin erittäin hyviä ajatuksia käytännön toiminnan tueksi. Tässä muutamia poimintoja kirjasta, jotka ajattelimme jakamisen arvoisiksi:

Suunnitelma:

  • Ilman suunnitelmaa, ei voi tietää mihin on menossa
  • ”People don’t plan to fail, they fail to plan”
  • 1. Luo suunnitelma, 2. Kirjoita se paperille, 3. Pysy suunnitelmassa

Seurattavat asiat sijoituskaupunkia valitessa:

  • Populaation kasvu
  • Monipuolisesti työpaikkoja, ”diverse pool of work available”
  • Ilmasto (tuskin kovin relevantti tekijä Suomessa :))

Strategia:

Valittuasi kaupungin, kavenna aluetta postinumeron tai kaupunginosan mukaan
Valitse millaisiin asuntoihin haluat sijoittaa [esimerkiksi me olemme rajanneet hankinnat nykyään alle 35-neliöisiin asuntoihin Suomen valituissa kasvukeskuksissa]

Markkinointi (asuntojen osto ja myyntiin liittyen):

  • Välittäjät, lehdet, kyltit, flyerit… (mielenkiintoinen välihuomio: kirja on kirjoitettu vuonna 2006, mutta nettiä ei mainittu)
  • Parhaaksi osoittautunut keino: kontaktit/verkostoituminen

Kirjoittajien strategia perustuu ideaan: ”When things are good, they are bad. And when things are bad, they are good”. Dolf ja Gene ostivat talon lähes aina maksuvaikeuksiin joutuneelta ihmiseltä. Suomessa tulee jenkkimarkkinaa huomattavasti harvemmin vastaan tällaisia ”erikoistilanteita”, mutta tämä on silti hyvä pitää mielessä. Myyjä voi joutua kiireesti myymään esimerkiksi avioeron, läheisen kuoleman, työttömyyden, terveydellisten ongelmien tms. syyn vuoksi.

52 homes in 52 weeks on erittäin helppolukuinen, viihdyttävä ja stimuloiva teos. Sitä voi kutsua hyväksi kirjaksi, jos antaa anteeksi suoraviivaisuudesta aiheutuvan harhaanjohtavuuden. Kirjassa ei nimittäin missään vaiheessa puhuta kuluista. Vastikkeet, remontit, verot jne. jätetään kirjassa tyystin mainitsematta. Voitto on aina ilmoitettu puhtaasti kaavalla: myyntihinta – ostohinta = voitto. Yhtä kaikki, suodattimella luettuna ja unohtaen (matemaattiset) asiavirheet, kirjasta saa hyviä ajatuksen siemeniä olipa asuntosijoittaja tai ei.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.