Ajoita vuokraus oikein

Määräaikainen sopimus on hyvä keino välttää monta vuokrauksen sudenkuoppaa. Kun teet aina vuoden määräaikaisen sopimuksen elokuun alusta heinäkuun loppuun, pääset aina vuokraamaan asunnon parhaaseen sesonkiin kun opiskelijat etsivät asuntoja. Näin et joudu vuokraamaan asuntoa huonoon sesonkiin, jolloin vuokratuotto on huonompi ja vuokralaistarjonta heikompi. Tämä koskee erityisesti huonommalla sijainnilla olevaa asuntoa.

Määräaikaisen sopimuksen huonona puolena on, että sen voi tehdä enintään kaksi kertaa peräkkäin ja vuodeksi kerrallaan (varmista vielä asia, asuinhuoneenvuokralaissa asia sanottu hieman epäselvästi). Jos vuokralainen siis viihtyy asunnossasi pidempään, sopimus muuttuu käytännössä kahden määräaikaisen jakson jälkeen toistaiseksi voimassaolevaksi.

Kun vuokralainen aikanaan lähtee ja jos tämä sattuu muuhun vuoden aikaan kuin kesään, voit käytännössä tehdä saman kuvion uudestaan. Teet ensin yhden määräaikaisen sopimuksen heinäkuun loppuun saakka. Esimerkiksi jos vuokralainen lähtee helmikuun lopussa, ensimmäinen sopimus kestää maaliskuun alusta heinäkuun loppuun ja siitä taas vuoden määräaikaisena eteenpäin.

Johtopäätös: Kannattaa tehdä diili vuokralaisen kanssa aina elokuun alusta heinäkuun loppuun. Opiskeluvuoden aloitukseen ajoittamalla saat asunnostasi parhaan mahdollisen vuokran ja löydät erittäin hyvän vuokralaisen.

Onnistuneita vuokradiilejä toivottaen,

Olli ja Joonas

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.