Älä odota vaan toimi

”Don’t wait to buy real estate. Buy real estate and wait.” T. Harv Eker

Tutkin asuntomarkkinaa vakavasti vuodesta 2005 alkaen. Kävin asuntonäytöissä, laskin vuokratuottoja ja neuvottelin pankissa lainakuviotkin puolivalmiiksi. Mutta tein virheen. Odotin ja odotin. Odotin liian pitkään. En uskaltanut lähteä ostoksille. Perustelin itselleni asian sillä, että ”entä jos vuokralaisesta tuleekin vaivaa”.

Innostuin asunnoista, mutta ostin seuraavan viiden vuoden aikana vain yhden asunnon. Virhe oli, että minulta ei löytynyt kanttia lähteä markkinoille heti silloin rohkean vuokraisännän ottein. Vaivanpalkkana olisi tarjolla ollut monta vuotta hyviä vuokratuottoja ja mukavat arvonnousut päälle.

Vasta vuonna 2010 sain lopullisen sykäyksen lähteä asuntosijoittamiseen tosissaan. Joonas innosti asuntokuvioihin mukaan. Hän oli ostanut joitakin asuntoja jo aiemmin. Sen jälkeen kohteita on tarttunut haaviin useita. Kun asuntosijoittamisen makuun pääsee, sitä haluaa lisää.

Asuntosijoittaminen on kombinaatio teoriaa ja käytäntöä. On osattava perusteet ja pystyttävä laskemaan vuokratuottoja järjellä ja markkina tuntien. Silmällä tai tunteella ostaessa haksahtaa helposti. Pelkkä laskutaito ja käsitteiden tunteminen ei kuitenkaan riitä. Käytännössä tulee asioita eteen, joita ei kirjoja lukemalla opi. Niinpä on lähdettävä liikkeelle. Laiva kun ei käänny paikallaan. Eli vaikka suunta olisi alkuun väärä, sitä on helpompi korjata kun on liikkeessä.

Jos pelimerkit ovat vähissä ja et uskalla ottaa ensimmäistä askelta, etsi itsellesi kaveri jonka kanssa sijoittaa. Olen todennut, että asuntosijoittaminenkin on fiksun kaverin kanssa helpompaa ja hauskempaa kuin yksin.

Johtopäätös:

Älä tuhraa asuntomarkkinan katseluun viittä vuotta kuten minä. Opiskele markkina, päätä ja toimi. Rohkeasti liikkeelle. Kun pohjatyö on tehty huolella, käytäntö opettaa loput. Älä odota asunnon ostamista vaan osta ja odota.

Aktiivisin sijoitusterveisin,

Olli

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.