Hyödynnä ilmainen tieto kaupunginosan valinnassa

Vuokranantajan suurimpia riskejä on huono vuokralainen, joka jättää maksuvastuunsa hoitamatta. Jo asunnon sijainnilla on suuri merkitys, kuinka suuri vuokralaisriski on. Ihmisillä on tapana hakeutua kaltaistensa seuraan. Se on havaittavissa tilastoista, joista poimimme tähän yhden.

Alla on listattu postinumeroittain Jyväskylän asukasluku, työttömyysaste ja maksuhäiriöriski. Sinäkin pystyt tarkastamaan vastaavat tiedot haluamaltasi postinumerolta tekstin lopusta löytyvien linkkien avulla.

Taulukko paljastaa vuokranantajalle nopeasti oleellista tietoa Jyväskylästä. Suurin osa postinumeroista ei poikkea merkittävästi toisistaan, mutta yksi pomppaa esiin. Huhtasuo (40340), johon kuluu myös Pupuhuhta, Kangaslampi ja Sulku, on suurimman maksuhäiriöriskin ja ylivoimaisesti korkeimman työttömyyden aluetta.

Tiedoksi, että maksuhäiriöriski kuvaa, kuinka monella prosentilla on luottotietorekisterissä maksuhäiriömerkintä. Luottotietomerkinnät ovat rekisterissä 2-4 vuotta, joten vaikka ihminen olisi hoitanut asiansa kunnolla kolme vuotta, saattaa hänellä edelleen olla merkintä rekisterissä.

Jyväskylän kaupunginosatietoa

Huolimatta karmaisevista luvuista, korkean työttömyyden ja maksuhäiriöriskin postinumero voi olla asuntosijoittajalle tuottoisa alue. Useamman asunnon kokemuksien kautta voimme todeta, että 40340 on erittäin hyvää aluetta vuokratuoton näkökulmasta, kunhan noudattaa erityistä varovaisuutta vuokralaisen valinnassa. Myöhästyneitä vuokria on joutunut kyselemään perään aika ajoin, mutta toistaiseksi kaikki vuokrat on maksettu. Toki todennäköisesti sekin päivä vielä nähdään, kun vuokralaisesta ei näy edes perävaloja. Tyhjiä kuukausiakaan ei ole ollut toistaiseksi, mutta niitäkin tulee varmasti jossain vaiheessa eteen. Myöhästyneissä vuokrissa Lindorffin perintäkirje toimii erittäin hyvänä keinona palauttaa vuokralaisen maksumoraali. Vinkkinä, että Suomen Vuokranantajien jäsenille Lindorffin perintäpalvelu on ilmainen.

Varsinkin aloittelevan asuntosijoittajan kannattaa välttää Huhtasuon kaltaisia alueita, ettei alkuun kolahda paha pettymys eteen. Ensimmäisen asunnon osto on kuin ensitreffit: jos ensikerta sujuu huonosti, tuskin tulee lähdettyä toista kertaa. Kääntäen voimme todeta, että keskusta ja sen lähialueet ovat hyviä alueita varmuutta hakevan (ja hieman pienempään vuokratuottoon tyytyvän) vuokranantajan kannalta.

Johtopäätös: Olitpa ostamassa asuntoa itselle tai sijoituskohteeksi, kannattaa louhia dataa alla olevista linkeistä. Työttömyys- ja maksuhäiriöluvut kuvaavat aluetta objektiivisesti. Linkkien takaa löytyy paljon muutakin tietoa, kuin mitä yllä on taulukkoon listattu.

Helsingin Sanomien lähiöselvitys

http://www.omatieto.fi/kartta/postinumero.html

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.