Hyviä uutisia vuokranantajille

Tietokilpailukysymys: Milloin viimeksi vuokrat ovat Suomessa laskeneet?

Vastaus: Ei koskaan.

Yllä oleva vastaus on kärjistetty. Tarkempi vastaus on se, että niin pitkältä ajalta kuin vuokria on Suomessa tilastoitu Tilastokeskuksen toimesta, vuokrat ovat nousseet. Alla on vuokrien vuosimuutos vuodesta 1975–2012.

Täytyy heti toki huomauttaa, että tämä on kollektiivinen tilasto koko Suomen kehityksestä. Varmasti löytyy paikkakuntia ja kaupunginosia, jossa vuokrat ovat joskus laskeneet. Suuri tilastokeskiarvo ei kerro ikinä yksittäistapauksista, mutta antaa suunnan yleisestä kehityksestä. Yleinen suunta on ollut vuokranantajille erittäin suosiollinen.

Vuokrien muutokset Suomessa

Erittäin harvoin näkee selvityksiä tuottokehityksestä, jossa rahan arvon lasku eli inflaatio on huomioitu. Inflaatiota ei juuri ikinä noteerata olipa kyse tilien koroista, rahastojen ja osakkeiden tuotoista tai asuntojen arvonnoususta.

Niinpä olemme alla ottaneet huomioon vuokrien kehityksen reaalisesti. Se antaa paljon paremman kuvan kuin pelkkä nimellinen kehitys.

Vuokrien muutokset reaalisesti

Inflaatiokorjattuna vuokrat ovat vuodesta 1975 alkaen nousseet prosentin verran yli inflaation. Tuttu juttu, historia ei ole tae tulevasta, mutta uskaltaisiko sanoa vuokrien nousevan karkeasti ottaen muiden hintojen tahtiin?

Emme ole vuokrien tai asuntojen hintojen kehitystä ennustaneet emmekä ennusta nytkään. Sen voimme kuitenkin sanoa, että vuokratilasto vahvistaa entisestään käsitystä siitä, että kassavirta ennen arvonnousua. Arvonnousu tulee, jos on tullakseen. Vuokra tuo tasaista kassavirtaa kuukaudesta toiseen.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.