Ilmaiset eurot pienellä vaivalla kotiin

On jälleen kevät ja verottaja muistaa meitä vuokranantajia (kuten toki kaikkia muitakin) perinteisellä kirjeellä. Toiset ottavat sen vastaan sen kummempaa stressaamatta ja toisille kirje nostaa kylmän hien otsalle jo ennen saapumistaan. Ensiksi mainitulla paperit ovat ojennuksessa ja vuokrat vähennyksineen listattu exceliin. Jälkimmäisellä asian laita on niin, että kaikki vuoden tositteet lojuvat kasassa ja vuokria ei ole tullut sen kummemmin laitettua minnekään ylös.

Riippumatta siitä kumpaan ryhmään kuulut, kannattaa verovähennykset tehdä aina ja kunnolla. Ennen kaikkea siksi, että ylimääräisten verojen maksaminen ei ole järkevää, vaan sekin raha kannattaa pyrkiä ohjaamaan tuottaviin kohteisiin.

Vuokranantajana saat vähentää kaikki asuntosijoitustoimintaan liittyvät kulut. Sellaisia ovat tietysti kaikki asuntoon/asuntoihin tehdyt hankinnat, kuten uusi jääkaappi, liesituulettimen valo tai vaikkapa laminaattilattia. Lisäksi voit vähentää välilliset kustannukset, kuten matkakulut ja maksulliset koulutukset sekä kirjallisuuden.

Huoneistoon tehtyjen remonttien vähennysten suhteen on oltava tarkkana: huoneiston peruskorjauskustannukset ovat verovähennyskelpoisia saman tien vuokratuloista ja huoneiston perusparannusmenot taas pitää vähentää vuokratulosta kymmenen vuoden tasapoistoina tai aikanaan huoneistoa myytäessä. Aina ei ole aivan yksiselitteistä kummasta on kyse. Tällöin verottaja suosittelee jakamaan remonttikustannuksen prosentuaalisesti peruskorjaukseen ja -parannukseen.

Johtopäätös: sijoittamisessa tärkeää on pyrkiä maksimoimaan tuotot ja minimoimaan kulut. Verot ovat yksi iso kuluerä ja tämän takia on erityisen tärkeää, että kaikki vähennykset tulee tehtyä. Yksittäinen muutaman kympin kuitti voi toki tuntua vähäpätöiseltä, mutta useammasta tositteesta kertyy jo mukava vähennys. Lisäksi kannattaa miettiä, kauanko vähennyksen tekemiseen menee aikaa verrattuna siihen, kauanko saisit tehdä palkkatyötä tienataksesi vastaavan summan, jonka veroissa nyt säästät. Voimia kaikille veroehdotuksen tekoon!

P.S. Hallituksen kehysriihen linjaukset vaikuttavat myös asuntosijoittajaan; pääomatuloveron progressio alkaa jo 30 000 euron jälkeen. Lisäksi korkeampi veroluokka on jatkossa 33 prosenttia entisen 32 prosentin sijaan. Osakeyhtiömuotoisen omistamisen houkuttelevuus kasvaa – varsinkin, jos rahoja ei tarvitse nostaa yhtiöstä ulos.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.