Jokaisessa markkinatilanteessa halpoja kohteita tarjolla

Edellisessä blogissa kerroimme asuntomarkkinoilla syntyvistä hinnoitteluvirheistä. Nyt kerromme konkreettisen kertomuksen loistavasta namupalasta, joka oli vähällä mennä ohi suun.

Olli: Eräänä päivänä olin tulossa lounaalta ja matkalla katsoin puhelimesta sähköpostit. Vahdin kautta oli tullut klo 11:45 tarjolle 22m² yksiö hintaan 35 000 euroa. Ihmettelin, kuinka yksiö voi Jyväskylässä olla niin halpa, joten katsoin linkin kautta lisätietoja. Mitään erikoista syytä ei ilmennyt.

Kävellessäni toimistolle soitin välittäjälle sähköpostissa mainittuun numeroon. Kaunis heleä ääni vastasi. Kysyin kolme kysymystä:

  1. Miksi myyjä myy? (Ehkä syy edulliselle hinnalle paljastuu)
  2. Miltä taloyhtiön isännöitsijätodistuksen kuntoarvio näyttää? (Remontit ovat olennainen kulutekijä vanhassa talossa, joten niitä on tärkeää ennakoida vaikka niitä ei pysty täysin oikein ennustamaan)
  3. Missä kohde tarkemmin sijaitsee? (En löytänyt katua Googlen karttahaulla. Lopulta paljastui että kadun nimi oli ilmoituksessa väärin)

Päästyäni koneen ääreen Joonas oli lähettänyt sähköpostia loistavasta kohteesta.  Kyseessä oli sama kohde. Yksi hyvä lisäetu kimpassa toimimiselle on, ettemme huuda kilpaa samojen kohteiden hintoja ylöspäin.

Koneella laskin eri kuluarvioilla kohteen hyvyyttä. Katsoipa asiaa mistä kulmasta hyvänsä, 22-neliöinen opiskelijaboxi 2km Jyväskylän yliopistolta on alihintainen 35 000 eurolla. Ennen remonttivaraa 350 euron vuokralla tuotto on 9,2 %. Varaudumme 500eur/m² remonttivaraan seuraavan 5-10 vuoden sisällä, jolloin vuokratuotto on 7,0 %. Keskusteltuani Joonaksen kanssa päätimme tehdä tarjouksen pyyntihintaan. Välittäjä oli sopinut näytön jo yhden kiinnostuneen pariskunnan kanssa klo 14:30. Soitin tarjouksen neljä minuuttia ennen näytön alkamista. Välittäjä välitti tarjouksen myyjälle, joka hyväksyi sen saman tien. Välittäjän mukaan näytöllä oli aika hämmästyneitä ilmeitä, kun asuntoa katsomaan tulleet kuulivat, että asunto oli jo myyty.

Asunnon vuokraus sujui helposti, sillä 350 euron vuokralla kysyntää oli liikaakin. Enemmänkin olisimme voineet pyytää. Asunto ostettiin ja vuokrattiin vain kuvien ja papereiden perusteella, mutta sen se hyvä diili välillä vaatii. Kaikki osapuolet ovat olleet tyytyväisiä. Myyjänä oli kuolinpesä, jolle hinta ei ollut ratkaisevin tekijä. He halusivat rahat nopeasti. Ostajana me saimme tyydyttävässä kunnossa olevan asunnon huokealla hinnalla. Välittäjä sai tehtyä kaupan nopeasti. Lopuksi nuori opiskelijatyttö löysi kodin edullisesti.

Johtopäätös:
Hyviä diilejä löytyy aina, kun tiedät mitä etsit ja olet nopea. Hyvät suhteet välittäjiin ja asuntosivustojen (Etuovi, Oikotie, Jokakoti) vahdit edesauttavat nopeaa toimintaa. Päätöksenteon pitää olla nopeaa, sillä erittäin edulliset kohteet poimitaan markkinalta nopeasti kuin makea marja pensaasta. 

Ripeitä päätöksiä herkkupaikoissa!

t. Olli ja Joonas

 

 

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.