Luottopankkiiri arvaamattoman arvokas

Onko Nordea, Sampo vai kenties Säästöpankki paras pankki asuntosijoittajalle?

Joustavan pankkisuhteen merkitys korostuu, mitä enemmän asuntoja ostaa. Rahan hinta eli korko marginaalin kera on aina tärkeä seikka, mutta jopa tärkeämpää on, että luottopankkiirisi ymmärtää kuviosi. Ostettuasi asuntoja jo useampia voi tulla vastaan tilanne, että et keskustelekaan enää lainan hinnasta vaan siitä, saatko ylipäätään enää lainaa. Tässä tilanteessa pankkisuhde punnitaan.

Kokemuksemme mukaan voi saman pankin kohdalla sama asiakas saada kaksi eri vastausta kysyessään lainaa. Eli vastaus ei riipu asiakkaasta eikä pankista vaan pankkivirkailijasta. Näinhän ei teoriassa pitäisi olla, mutta käytäntö on usein teoriaa ihmeellisempää. Asuntosijoittajan sielunelämää ja vuokraustoimintaa ymmärtävä pankkiiri on kullanarvoinen.

Osa pankkivirkailijoista pitää asuntolainaa samana asiana riippumatta siitä, asutaanko siinä itse vai asuttaako sen vuokralainen. Asuntolainan omaan asuntoosi joudut maksamaan itse. Vuokraustarkoitukseen ostetun asunnon lainalle saat aina uuden maksajan vuokralaisesta. Hyvin ostettuna asunto kuittaa vuokrallaan vastikkeet, lainakulut sekä verot. Parhaimmillaan euroja jää jopa käteen kaikkien kulujen jälkeen. Niinpä kannattaa etsiä käsiin pankkivirkailija, joka ymmärtää asuntobisneksen kuukausittaisen kassavirran merkityksen.

Isot kansalliset rajat ylittävät pankit tuntuvat olevan joustavia luotonannossaan. Lainaa saa, kun on hoitanut asiansa hyvin ja vakuuksien suhteen löytyy tarvittaessa joustoa. Lähtökohtaisesti isolla pankilla on enemmän varaa ottaa riskiä, mutta pelkkä pankin koko ei sitä takaa, vaan henkilöllä tiskin takana on iso merkitys. Pienistä pankeista voi löytyä helmiä – varsinkin jos olet pienen paikkakunnan pankin konttorinjohtajan kanssa hyvää pataa. Valtuudet luotonantoon voivat olla aivan toisenlaiset kuin isomman pankin rividuunarilla.

Johtopäätös:
Vertaile pankkeja ja neuvottele. Pankki on vain yksi muuttuja yhtälössä, jonka ratkaisevin lenkki on lopulta pankkivirkailija. Paras tilanne on, kun pankkiirisi ymmärtää sinun tekevän hyviä asuntosijoituksia tasaisen kassavirran kautta eikä vain hakevan asuntolainaa. Kun olet löytänyt luottohenkilösi ja bisnes sujuu, muista yllättää hänet joulukortilla, suklaalevyllä tai vaikkapa pullolla kuohuvaa!

Hyviä neuvotteluita pankkiin!
Olli ja Joonas

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.