Miksi kannattaa sijoittaa?

Haluatko viettää enemmän aikaa perheesi kanssa? Haluatko ulkoilla ja urheilla useammin? Haluatko taloudellisen vapauden? Mitä ylipäänsä haluat elämältäsi?

Pohdi ja mieti, mitä haluat. Olet oman elämäsi toimitusjohtaja. Kukaan toinen ei tee päätöksiä puolestasi. Kukaan toinen ei kanna vastuuta päätöksistäsi. Mieti siis, mitä haluat ja tee päätöksiä sen mukaan. Täyskäännöstä ei tapahdu yhdessä yössä, mutta päivittäisillä pienillä päätöksillä ohjaat elämääsi joko parempaan tai huonompaan suuntaan.

Suomessa vallitsee tavallisesti ajattelutapa: ”Käy koulusi hyvin, hanki ammatti, osta asunto, elätä perhe, maksa pois velkasi ja tee töitä kunnes pääset eläkkeelle.”

Sinänsä luterilainen ajatustapa ei ole hassumpi. Mutta se rajoittaa elämää. Eikö olisikin mukavampaa, jos olisi enemmän aikaa tehdä sitä mitä haluaa?

Kyllä, niin mekin ajattelemme. Siksi raha tulee kuvioihin. Rahaa ei tarvitse haluta rahan vuoksi. Raha on hyvä, koska se mahdollistaa asioita. Raha antaa vapautta ja aikaa. Raha mahdollistaa sinun viettävän enemmän aikaa perheesi parissa, matkustellen, golfkentällä, kuorossa, kalastamassa… mitä ikinä sitten haluatkaan.

No miksi sitten kannattaa sijoittaa?

Perinteisesti ihmiset ajattelevat, että pitää tehdä kovasti töitä tienatakseen rahaa. Jos haluat paiskia yli kuusikymppiseksi, anna mennä vaan. Matkan varrella hallitus taitaa nostaa eläkeikää nykyisestä 63:sta ylöspäin. Varallisuus ei tietenkään estä sinua tekemästä töitä vaikka hautaan saakka, mutta järkevällä sijoitustoiminnalla saat valinnan mahdollisuuksia lisää.

Ei liene yllättävää, että useat varakkaat ihmiset toimivat toisin kuin edellä. Ohje kuuluu: ”Älä tee kovasti töitä rahan eteen vaan anna rahan tehdä kovasti töitä sinun eteen”.

On ilmiselvää, että rikkaaksi ei pääse helposti tekemättä töitä – paitsi kuin perimällä miljoonia tai voittamalla lotossa. Ensimmäinen tapahtuu joillekin harvoille. Jälkimmäisen todennäköisyys on yhdellä rivillä karkeasti 1/15 000 000. Lotota voi silloin tällöin, mutta sen varaan ei kannata liikoja laskea.

Rikkaatkin ovat tehneet töitä tienatakseen rahaa. Mutta mikä erottaa heidät vähemmän rikkaista? Se, että he ovat sijoittaneet tulojaan eli laittaneet rahan tekemään samalla heille töitä. Viisaat sijoitukset työn ohessa tai yrittäjällä työhön oman yrityksen muodossa mahdollistavat ajan kuluessa sen, että raha tekee päivä päivältä enemmän töitä hyväksesi.

Mikäli teet harkittuja päätöksiä ja onnistut sijoituksissa, eräänä kauniina päivänä saatat tienata riittävän elannon sijoituksistasi. Silloinkin saat tehdä töitä varallisuutesi eteen, mutta todennäköisesti huomattavasti vähemmän ja vapaammin kuin pelkästään palkallisena. Mutta mikäli jatkat päivittäistä työtäsi kuluttaen kaikki, mitä palkkapäivänä tilillesi tupsahtaa, mahdollisuutesi rikastua ovat lähellä nollaa.

Johtopäätös:
Tee töitä ja nauti elämästä. Mutta muista myös säästää ja sijoittaa ylijäämä, jos haluat olla taloudellisesti riippumaton. Laita raha tekemään töitä sinulle sen sijaan, että itse aina vain tekisit kovasti töitä rahan eteen. Raha sinänsä ei ole tarkoitus. Se, mitä raha mahdollistaa on jutun juoni. Motivaatio sijoittamiseen tulee sinun unelmistasi. Mieti, mitä haluaisit tehdä, jos sinun ei olisi pakko käydä töissä? Mieti, miltä elämäsi näyttäisi, jos saisit valita? Laita siis raha poikimaan ja olet jo askeleen lähempänä unelmiasi.

Tämän motivaatioruiskeen jälkeen palaamme ensi kerralla jälleen asuntosijoittamisen pariin.

Helteisin terveisin,

Olli ja Joonas

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.