Missä hinnat nousevat? – Keskusta vs. lähiö

Johan sen Pihtiputaan mummokin tietää, että keskustassa sen sijoitusasunnon olla pitää. Ainakin jos arvonnousua mielii. Näin ainakin on ollut tähän asti.

Olemme usein blogissakin maininneet, kuinka hinnat laahaavat lähiössä. Näin ollen halusimme tehdä pienen pistokokeen tähän asiaan. Otimme vertailuun Tampereelta, Turusta ja Jyväskylästä pienten vanhojen asuntojen hinnat teemalla ”keskusta vs. lähiö”.

Havainnot ovat aika intuitiivisia, mutta silti niin mielenkiintoisia. Tässä muutamia nostoja:

  • 2000-luvun alussa sai kaikista kolmesta kaupungista keskustayksiön noin 50 000 eurolla, nyt 100 000 on paukkunut rikki kaikissa. Tampereella ja Turussa mennään vanhoissa keskustayksiöissä keskimäärin jo yli 120 000 euron
  • Kun 2000-luvun alussa ero keskustayksiön ja lähiöyksiön välillä oli vain noin 13 0000 – 15 000, nyt ero on venähtänyt yli 50 000 euron
  • Keskusta vs. lähiö 2000-luvulla (2000-2017)
    • Tampere +127% vs. +68%
    • Turku +156% vs. +77%
    • Jyväskylä +109% vs. +41%

Lähde: Välittäjien Hintaseurantapalvelu. Vuodelta 2018 dataa ei ole kaikista alueista vähäisen kauppamäärän vuoksi.

Johtopäätös:

Historiahan ei ole tae tulevasta, mutta keskusta-asumisen trendi on vahva. Yhä useampi haluaa lähelle palveluita, lähelle työpaikkoja, lähelle opiskeluja. Tämä näkyy nyt jonkin verran asuntojen vuokrauksessa, mutta ennen kaikkea kauppapuolella. Kukaan tuntemistamme asuntosijoittajista ei halua järkihintaan keskustayksiöitään myydä. Toisaalta lähiöyksiöitä ei oikein kukaan tahdo saada myytyä. Niin polarisoitunut markkina on jopa saman kaupungin sisällä – vain joidenkien kilometrien erolla.

 

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.