Nopeat syövät hitaat

Jos olet tehnyt pohjatyön kunnolla, voit tehdä nopeitakin päätöksiä ja poimia huippukohteet muiden vielä tuumaillessa asiaa. Enää ei riitä, että asuntosijoittaja neuvottelee lainat valmiiksi. Se on vähintäänkin perusedellytys, jos kaupoille aikoo lähteä.

Käytännön esimerkki:

Sähköpostiimme kolahti eräs aamu 21-neliöinen yksiö 59 000 eurolla. Taloyhtiön paperit välittäjältä saatuamme huomasimme, että taloyhtiö on unelmakunnossa. Kuvia asunnosta ei ollut, koska vuokralainen ei antanut kuvauslupaa. Mietimme, että olisi mukava käydä asunnolla. Jäimme myös arpomaan hintaa. Mitähän kohteesta uskaltaisi tarjota? Laskimme, että remonttivara mukaan luettuna saisimme kohtuuvuokralla kohteesta kuuden prosentin vuokratuoton. Emme uskaltaneet kuitenkaan tehdä pikaista päätöstä. Kirjoitimme välittäjälle, että ”Mietimme huomiseen.” Meni tunti ja välittäjältä tuli viesti: ”Kaupat tehty. Ostaja osti näkemättä.”

Arvaa vain harmittiko!

Kolme kuukautta myöhemmin Etuoven vahti kolahti ja tarjolle tuli 21 m2 kohde hyvien kuvien kera. Laitoimme tiedot Exceliin ja huomasimme, että kohde on samasta osoitteesta kuin aiemmin silmiemme edestä myyty kohde. Taloyhtiö oli siis tuttu. Tällä kertaa emme arkailleet. Kilautimme pikaisesti isännöitsijälle tulevasta putkiremontista. Puhelussa selvisi, että remontti oli suunniteltu tehtävän pinnoitusmenetelmällä. Hinta putkiremontille oli 100eur/m². Joku asiaa kysymätön olisi saattanut luulla menevän remonttiin paljon enemmän ja siten hylätä kohteen. Siispä asiaa epäröimättä tarjous sisään. Oli turvallinen olo tarjota hyvä hinta, kun taloyhtiö oli muuten jo tiedossa ja hintataso muistissa. Ei varmaankaan tarvitse sanoa, kenelle asunto tällä kertaa meni.

Johtopäätös: Osa erinomaisista kohteista vaatii todella nopeaa päätöksentekoa. Tiedä siis sijoitusalueesi hinta- ja vuokrataso. Pidä kirjaa alueella jo kaupan olleista asunnoista, jotta sinulle syntyy kuva eri taloyhtiöistä. Herkullisen kohteen eteen tullessa olet monta askelta muita edellä ja neuvottelet jo kauppoja, kun muut vielä miettivät sopivaa hintaa ja tutkivat taloyhtiön papereita.

Nopein päätöksentekoterveisin,

Olli ja Joonas

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.