Ostoksilla Jyväskylässä

Ostimme loppukesästä yksiön Jyväskylästä julkisesta markkinasta. Tarkkaavaisimmat sosiaalisen median seuraajat ovatkin huomanneet aiheesta tehdyn videopostauksen. Kyseessä on 24,5 neliöinen yksiö Jyväskylän Aittorinteellä noin 2,5 kilometrin päästä keskustasta. Alue ei varsinaisesti täytä lähiön kriteerejä, mutta ei se keskustaakaan ole. Kyseessä on tiiviisti kaupunkirakenteessa oleva alue, jossa on kerrostalokeskittymä ja ympärillä omakotitaloalue.

Kohde tuli nettiin perjantaina 19.8. Pyyntihinta oli 55 000 euroa. Tarjosimme siitä paperien ja kuvien perusteella, mutta näkemättä paikan päällä, 52 500 euroa. Tarjouksemme oli voimassa seuraavaan päivään eli lauantaihin saakka. Ajattelimme, että voimme tehdä nopeat kaupat, jos se edesauttaa myyjän päätöksentekoa. Välittäjä ennakoi jo puhelimessa, ettei tarjous välttämättä mene läpi. Haasteena oli aikataulu. Myyjä sanoi, ettei tee päätöksiä puhelimitse viikonlopun aikana, vaan haluaa maanantaina nähdä kirjallisen tarjouksen. Lisäksi välittäjä suositteli nostamaan hieman hintaa.

Tuumasimme asiaa sunnuntaihin ja tarjosimme 53 000 euroa. Voimassaolo merkittiin maanantai-iltaan. Myyjä hyväksyi tarjouksemme ja kaupanteko sovittiin elokuun loppuun. Kaupoilla myyjää ihmetytti, kun ostajina emme saapuneet kaupantekoon. Välittäjä edusti meitä valtakirjalla.

Asunto saatiin vuokrattua suunnitellulla 475 eurolla, mutta vasta lokakuun alusta. Teoriassa asuntoon olisi ollut mahdollista saada asukas jo syyskuun alusta, mutta sopivaa kandidaattia ei löytynyt. Vuokratason määrittelyä helpotti se, että meillä oli lähes samanlainen asunto ostettuna aikaisemmin samalta alueelta. Tiesimme, että vuokrapyynti on kohdallaan ja kysyntää pitäisi olla.

Kohde tarjoaa 850 euron neliökohtaisella remonttivaralla 6,1 prosentin vuokratuoton. Ennen remontteja vuokratuotto kohoaa 8,4 prosenttiin. Tätä kassavirtalystiä ei luonnollisestikaan kestä ikuisesti, sillä korjausvelkaa realisoituu seuraavan kymmenen vuoden aikana. Neliömäärä on kuitenkin kohtuullinen, joka helpottaa tilannetta.
Asuntoa ostaessa on aina pohdittava asunnon jälleenmyytävyyttä vaikka sijoittaisikin 20 vuodeksi. Vaikka ostamme asuntoja lähtökohtaisesti pitkään salkkuun, on järkevää pyrkiä optimoimaan arvonnousun olosuhteet. Tässä kyseisessä kohteessa vaakakupin kallisti oston puolelle hinta, joka antaa tavoitteemme mukaisen vuokratuoton ja mahdollistaa remonttikulujen siirtymisen asunnon hintaan.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.