Ostoksilla Jyväskylässä

Uusimmat ostoksemme ovat rakkaasta kotikaupungistamme Jyväskylästä. Olemme kasvattaneet salkkua enemmän pääkaupunkiseudun radanvarsikaupunkien suuntaan, mutta tarjolle tuli Jyväskylästä kontaktimme kautta houkutteleva ei-julkisen markkinan kohde.

Päädyimme ostamaan Myllyjärveltä samasta taloyhtiöstä kymmenen huoneiston kokonaisuuden, jossa oli kuusi yksiötä ja neljä kaksiota. Kolme kaksiota ja yhden yksiön myimme eteenpäin tutuillemme. Viisi yksiötä pidämme pitkässä salkussa. Yhden kaksion myymme julkisen markkinan kautta kevään aikana.

Myllyjärvi on 4 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta ja yliopiston puolella kaupunkia. Meillä on alueelta ennestään yksi asunto ja sen vuokraus on sujunut vaivattomasti. Tiedämme siis, että alue kiinnostaa vuokraajia. Yksiön vuokrataso liikkuu alueella 440–470 euron hujakoilla kunnosta ja mikrosijainnista riippuen. Viereisessä Keljon kaupunginosassa pyydetään uudehkoista yksiöistä jopa vitosella alkavia vuokria.

Kyseessä on entinen vuokratalo, jossa asunnot ovat valtaosiltaan valmiiksi vuokrattuja markkinahintaa alhaisemmilla vuokrilla. Talo on valmistunut 80-luvulla. Kaikki huoneistot on korjattu keittiöitä ja kylppäreitä myöten 2000-luvun alussa. Toki kyseessä on vanha talo, joten korjausvelkaa on kertynyt ja remontteihin on syytä varautua.

Vajaan 50 000 euron yksiöt tarjoavat noin 5,5 prosentin vuokratuoton sisältäen 500 euroa remonttivaraa per neliö yhtiön remontteihin ja 3 000 euroa huoneiston mahdolliseen pintaremonttiin. Ostohetkellä vuokratuotto on ilman remontteja karvan alta seitsemän.

Hyvää diilissä on, että asunnot olivat edullisia, saimme kerralla ostettua useamman huoneiston ja edullisen hinnan ansiosta vakuusarvojen nousun kautta saa vakuuksia uusiin hankkeisiin. Miinuksena tässä könttäkaupassa on, että asuntoja ei pääse näkemään ennalta, joten huoneistojen kunto on kysymysmerkki, korjausvelkaa on päässyt kertymään ja vuokrataso on alle markkinatason.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.