Pelisilmää remontointiin

Remontointi on yksi osa-alue asuntosijoittamisessa. Vaikka ostaisit priimakuntoisen asunnon, joudut todennäköisesti joskus remontoimaan sitä, jotta asunto pysyy vuokrattavassa kunnossa. Tarvikkeet saa yleensä kohtuullisella hinnalla niin kauan, kun ei puhuta kylpyhuoneesta tai keittiöstä. Työ saattaa siis olla isoin kuluerä. Jos vasara ei pysy kädessäsi, tässä hieman ajatuksia, kuinka työn osuudessa voisi säästää kustannuksissa.

Rakennusalan opiskelija tekemään remonttia

Kun otat alaikäisen töihin, sinun ei tarvitse maksaa työeläkemaksuja. Tämä on huomattava säästö. Muut työnantajasivukulut ovat korkeintaan muutamia prosentteja palkkasummasta. Lisäksi nuorella opiskelijalla tulot eivät ole kovin suuria, joten veroprosentti on alhainen. Näin ollen esimerkiksi 10 euron tuntipalkka on nuorelle jo hyvä raha. Sinulle työn teettäjänä tuntikulu on sivukuluineen reilut kymmenen euroa tunnilta. Vaikka nuorella menisi työhön hieman kauemmin, on kustannus silti huomattavasti pienempi kuin ammattimiehen kokonaiskulu 40–50 euroa tunnilta.

Vuokralainen tekemään remonttia

Tässä vaihtoehdossa kannattaa tietenkin ensin varmistaa, onko vuokralaisella remonttiosaamista. Mikäli näin on, voit hyvin ehdottaa vuokralaiselle, että tämä remontoisi asuntoa itse. Voit maksaa tarvikkeet ja hyvityksenä työstä voit antaa alennusta vuokrassa. Jos ajatellaan, että remontissa olisi vuokralaisella viikon työ eli noin 40 tuntia, voit hyvittää esimerkiksi 300–500 euroa vuokrassa. Tällöin vuokralainen saa rahan nettona käteen, koska vuokraan menevä raha jää hänelle suoraan käyttöön. Tuntikorvaus eli säästö suoraan vuokrassa asettuu noin 10 euroon. Se on hyvä raha suoraan käteen ja toisaalta vuokranantajalle kohtuullinen kustannus verrattuna ammattimiehen laskuttamaan hintaan.

Kun keskustelet vuokralaisen kanssa hänen remonttitaidoistaan, kannattaa muistaa selvittää asuntotukiasiat. Vuokralaisen mahdollisesti saama tuki on pienempi, jos maksettava vuokra on pienempi.

Johtopäätös: mieti erilaisia remonttivaihtoehtoja. Kustannussäästö voi helposti olla satoja euroja ja työn jälki silti hyvällä tasolla. Älä kuitenkaan ota suin päin ketä hyvänsä tekemään remonttia, vaan selvitä tekijän osaaminen ensin. Sovi remonttiasiasta aina kirjallisesti eli mitä tehdään ja mitä siitä korvataan. Jos jossain kohdassa työn jälki ei tyydytä, voit vedota sopimukseen ja vaatia asiaa korjattavan tai tehtävän uudestaan.

Lukijoille hyvää joulua ja uutta vuotta toivottaen!

Joonas ja Olli

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.