Pidä huolta vuokralaisesi asumismukavuudesta

Ostimme joitakin yksiöitä Hyvinkäältä viime vuoden lopulla. Asunnot myytiin vuokrattuna yhtä lukuun ottamatta, joten heti omistuksen alussa oli syytä käydä paikan päällä.

Kävimme vuokralaisten luona tekemässä uudet vuokrasopimukset ja samalla kyselimme, onko asunnoissa korjattavaa, puutteita tai muuta kertomisen arvoista.

Jälleen kerran käynti osoitti, kuinka tärkeää on luoda vuokralaisiin alussa hyvä luottamussuhde ja positiivinen vaikutus. Vuokralaiset olivat iloisia ja kiitollisia, kun heidän toiveita kuunneltiin ja asunnossa oleviin vikoihin oltiin valmiita tekemään korjaus ilman, että vuokralaiselle koituu siitä ylimääräistä vaivaa.

Jos vuokranantaja on kiinnostunut vain vuokranmaksusta, voi vuokralaisella olla helposti välinpitämättömämpi asenne asuntoa ja vuokranantajaa kohtaan. Kannattaa aina käydä paikan päällä. Positiivinen vaikutus on helppo luoda ensimmäisellä kerralla: vie asukkaalle suklaalevy ja ole kiinnostunut asukkaan viihtyvyydestä. Kysy mahdollisista vioista tai ongelmista asunnossa. Patteri ei toimi. Hana vuotaa. Ikkunoista vetää. Moni pieneltäkin kuulostava asia voi olla oikeasti asukkaalle asumista olennaisesti haittaava tekijä.

Olisi helppoa sanoa vuokralaiselle, että ”ota yhteyttä isännöitsijään tai huoltomieheen”. Emme kuitenkaan suosittele. Soita itse isännöitsijälle ja kerro asiasta. Puhelun jälkeen sähköpostilla isännöitsijälle vielä lyhyesti mustaa valkoiselle, että mitä missäkin asunnossa tulisi korjata. Läheskään aina korjattavaa ei toki ole. Pitämällä langat käsissäsi pysyt ajan tasalla asuntosi kunnosta ja tiedät, että korjaukset tulevat myös hoidettua. Kaikki asukkaat eivät jaksa tai halua olla yhteydessä isännöitsijään tai huoltomieheen, vaikka tietäisivätkin puhelun edistävän heidän asumismukavuuttaan.

Johtopäätös: Käy asunnolla tapaamassa vuokralaista vähintään kerran, jatkossa voit hoitaa asiat puhelimitse. Luo positiivinen ensivaikutelma ja ole kiinnostunut asukkaan asumismukavuudesta. Painota aina, että asukas on yhteydessä, jos on jotain korjattavaa. Palvelualttius kantaa hedelmää: pidät vuokralaisen tyytyväisenä ja pysyt kartalla asuntosi tilanteesta. Kun vuokranantajana pidät huolta vuokralaisesi asumismukavuudesta, pysyy hän mitä todennäköisimmin asunnossa pidempään. Uskomme myös, että maksamisen lojaalisuus on parempi, kun asukkaasta välitetään.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.