Pieniä niksejä asunnon vuokraukseen

Asunnon vuokraus voi tuntua intuitiivisesti helpolta. Lopulta pienillä asioilla, joita ei aina tule miettineeksi, voi olla lopulta suuri merkitys.

Nuori nainen irtisanoi vuokrasopimuksen kolmen vuoden asumisen jälkeen, koska muuttaa miehensä kanssa yhteen. Vuokralainen vaihtuu siis kuun vaihteessa Jyväskylän ydinkeskustan yksiössä ja käytännön toimet vuokralaisen etsimiseksi käynnistyivät reilu viikko sitten. Jaamme kaksi hyvää niksiä tuoreiden käytännön kokemusten pohjalta.

1)     Palvele myös vierailla kielellä

Laitoimme vuokrailmoituksen kolmelle eri sivustolle (JYY asuntopalsta, Oikotie ja Tori).  Suomeksi kuten aina. Kuitenkin pian soitti nuoren herrasmiehen oloinen henkilö, joka esittäytyi belgialaiseksi. Hän ei osannut lainkaan suomea, mutta oli ilmeisesti ystävänsä kautta löytänyt ilmoituksen. Heti tuli mieleen, että ilmoitus olisi pitänyt tehdä myös englanniksi. Vuokralaistarjonta olisi lisääntynyt.

Lopulta kävi niin, että eri asuntoja katsottuaan belgialainen päätyi meidän asuntoomme. Valintaan vaikutti tietysti asunto ja sijainti, mutta myös se että pystyimme palvelemaan häntä ja tekemään sopimuksen englanniksi.

Kaikilta vuokranantajilta eivät vieraat kielet suju, joten voit erottautua massasta hyvällä kielitaidolla. Englantia puhuvia vuokralaisehdokkaita voi löytyä ympäri maata. Englannin lisäksi ruotsin ja venäjän kielen osaamisesta voi olla iso apu, joten kielitaitoisten kannattaa harkita vuokrausilmoituksen tekoa kahdella tai jopa useammalla kielellä.

2)     Valjasta poismuuttava vuokralainen avuksi

Asunnosta poismuuttava vuokralainen tuntee useimmiten sekä asunnon että alueen paljon paremmin kuin sijoitusasunnon omistaja. Samoin tässä meidän tapauksessa. Niinpä kysyimme ystävällisesti, että voisiko vuokralainen auttaa asunnon näyttämisessä ja puheluissa. Juteltuamme kahden eri vuokralaisehdokkaan kanssa, ohjasimme heidät juttelemaan myös suoraan nykyisen vuokralaisen kanssa. Paitsi että hän osaa kertoa asunnosta paljon tarkemmin, on hän vuokralaisehdokkaan silmissä luotettavampi, koska poismuuttavalla vuokralaisella ei ole mitään intressiä puhua asunnon puolesta hyvää tai huonoa. Hän kertoo totuuden juuri niin kuin on sen kokenut. Esimerkiksi mahdollinen melu naapuriasunnoista on asia, jota vuokranantajan on hankala uskottavasti kertoa.

Mikäli vuokralainen on auttanut hyvää hyvyyttään näytöissä ja puheluissa, kannattaa häntä palkita jollakin tavalla. Tarjosimme vuokralaiselle pienen rahallisen korvauksen avusta, koska se säästi meiltä vaivaa sekä oli vuokralaisehdokkaiden kannalta loistava apu, johon emme olisi itse pystyneet. Käytännön opetuksena: tarjoa vuokralaiselle parasta mahdollista palvelua, ja sen ystävällinen poismuuttava vuokralainen pystyy useimmiten tarjoamaan.
Kannattaa lukea myös meidän aiempi teksti Käytännön vinkit vuokraukseen, jossa käymme vuokrausprosessin läpi esimerkin kautta vaihe vaiheelta. Toivottavasti voit hyödyntää näitä ajatuksia omassa vuokrauksessasi. Menestyksekästä vuokrausta!

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.