Sesonkivuokrat kerätty talteen

Kesän vuokraussesonki alkaa olla osaltamme ohi, vaikka vuokramarkkinan näkökulmasta pöhinää on vielä hyvin jäljellä. Vuokrasimme kesän aikana 11 huoneistoa, joista kahdeksan Jyväskylästä ja kolme Hyvinkäältä. Puolet huoneistoista oli meidän omia ja toinen puolikas tuttavien omistamia, joiden vuokrauksen olemme sopineet hoitavamme.

Kuten olemme aikaisemminkin todenneet, asuntojen vuokraus kesällä parhaaseen sesonkiin on järkevää. Silloin saat asunnoista parhaan mahdollisen vuokran ja saat tehtyä vuoden määräaikaisen sopimuksen.

Joonas: ”Laitoin Jyväskylässä kuudesta huoneistosta vuokrailmoituksen nettiin kesäkuun lopulla tiistaipäivänä. Olin sopinut meneväni Jyväskylään viikonloppuna, joten pystyin silloin näyttämään asuntoja halukkaille. Neljän huoneiston osalta muutto onnistuisi saman tien heinäkuun alusta ja kahden osalta se olisi mahdollista elokuun alusta.

Yhteydenottoja tuli mukavasti. Selkeästi suurin ryhmä oli syksyllä aloittavat uudet opiskelijat. Vuokralaisehdokkaita tuntui kiinnostavan tuttuun tyyliin kaksi asiaa: hinta ja sijainti. Perussiistiä kuntoa arvostetaan myös, mutta harva opiskelija on valmis maksamaan luksuksesta ekstraa. Pomminvarma kohde vuokranantajan näkökulmasta on (Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa) yksiö keskustasta alle viidensadan euron. Siistikuntoisena ja huippusijainnilla yli viidensadan yksiötkin tuntuivat liikkuvan ihan mukavasti. Toisaalta jo kilometrin matka yliopistolle ja keskustaan tuntui vähentävän kysyntää, kun vuokrapyynti nousi yli viidensadan euron.

Sain vuokrattua kaikki kuusi asuntoa kyseisen kesäkuun viimeisen viikonlopun aikana. Heinäkuun alusta alkaen tyhjillään olleistakin kaikkiin sain sopimuksen sovittua alkamaan viimeistään heinäkuun puolivälistä. Vuokrauksen onnistumisesta en niinkään voi ottaa kunniaa itselleni. Pikemminkin kyseessä oli se, että kaikki kohteet olivat kesän opiskelijasesonkiin mitä parhaimpia.

Kaksi asuntoa tuli vuokrattavaksi osaltani vielä myöhemmin. Toisesta nykyinen vuokralainen ei halunnutkaan enää jatkaa sopimusta. Toinen oli erään sukulaisen omistama kaksio, jonka vuokraus tuli nyt ajankohtaiseksi. Yksiön vuokraus meni sujuvasti: nykyisen poismuuttavan asukkaan eräs kaveri halusi muuttaa asuntoon. Tämä oli jo nähnyt asunnon aikaisemmin, joten saimme sovittua asian nopeasti. Kaksion osaltakin vuokraus onnistui, mutta yksiöihin verrattuna se meni verkkaisemmin. Kokemus vahvisti taas sen, jonka olemme aikaisemminkin tiedostaneet: kaksion kysyntä oli selvästi yksiöiden kysyntää vähäisempää. Varsinkin, kun tässä tapauksessa oli kyseessä suurehko ja uudehko (eli hintava) kaksio.

Vuokrankorotusten osalta saimme omissa huoneistoissamme vuokralaisten vaihtuessa mukavasti vuokria tarkistettua: kokonaisuudessaan kassavirtamme parani Jyväskylän osalta 77 euroa kuukaudessa eli neljää huoneistoa kohden saimme vuokratasoja ylös lähes 20 euroa per huoneisto. Prosentuaalisesti korotukset vaihtelivat 3-9 prosentin välillä per huoneisto.”

Johtopäätös: Kun olet liikkeellä oikeaan aikaan ja oikeanlaisella asunnolla, sujuu vuokraus kuin tanssi. Molempiin asioihin voit myös itse vaikuttaa. Tekemällä oikeanlaisia sopimuksia ja ostamalla vuokralaisten haluamia kohteita, säästyt monelta vaivalta tulevaisuudessa.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Yksi vastaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.