Sijoitusasunnon remontointi

Kolmen kuukauden takaisessa tekstissä Jyväskylän hyytävä vuokramarkkina kerroimme kokemuksen pienen 22 neliöisen yksiön vuokrauksesta. Tekstissä mainittiin myös, että remontoimme asuntoa. Remontti on nyt valmis ja uusi asukas asunut asunnossa jo useamman viikon. On hyvä aika katsoa totuutta silmiin; mitä remontti maksoi ja miten se meni.

Aikataulu

Sijoitusasunnon remontti oli tarkoitus saada valmiiksi maaliskuun aikana. Heti oli tiedossa, että aikataulu on tiukka lähinnä keittiön toimitusajasta johtuen, sillä se osui kuun viimeisen viikon viimeisille arkipäiville. Onneksi tuleva vuokralainen ilmoitti, että hän on huhtikuun ensimmäisen viikon reissussa, joten saimme arvokkaita lisäpäiviä sijoitusasunnon remontoinnille.

Remontti valmistui käytännössä huhtikuun ensimmäisen viikon lopussa. Sähkömies kävi tekemässä vielä viimeistelyt asunnolla maanantaina 8.4. Remontti meni siis reilun viikon pitkäksi alkuperäisesti aikataulusta. Tähän osaltaan vaikutti varmasti se, että saimme tuon viikon ylimääräistä aikaa, jolloin tästä venymisestä ei aiheutunut vuokralaiselle haittaa. Jos asunto olisi pitänyt saada valmiiksi maaliskuun loppuun, todennäköisesti viimeiset työt asunnolla olisi tehty huhtikuun ensimmäisen päivien aikana.

Kustannukset

Remonttibudjetti oli 6 100 euroa ja toteutuneet kustannukset olivat 6361,44 euroa. Remonttibudjetti ylittyi niukat neljä prosenttia. Tuolla rahalla saimme asuntoon:

  • kaikille kuiville pinnoille kattojen ja seinien maalauksen
  • kylpyhuoneessa katon ja seinien maalauksen seinän puoliväliin saakka (siitä alkoi laatta)
  • uuden laminaattilattian
  • täysin uuden keittiön sisältäen uuden astianpesukoneen ja jääkaappipakastimen
  • eteisen kaapistojen ja väliovien maalauksen

Kustannukset toteutuivat todella lähelle ennakoitua. Ylitystä tuli jonkin verran sähkötöihin, sillä asunnon sähköt uusittiin täysin vastaamaan tämän päivän määräyksiä ja rakennusmiehen urakkaan tuli pieniä lisätöitä. Putkityöt ja -tarvikkeet sen sijaan jäivät hieman alle budjetoidun, joten kokonaisuutena ylitys oli pieni.

Taloyhtiö ei myöskään vaatinut erillistä tarkastajaa vaan heille riitti valokuvat muutamista työvaiheista sekä sähkömiehen tekemä tarkastuspöytäkirja.

Asunnon kylpyhuoneelle emme tehneet kuin katon ja seinien maalatun osan uudelleen maalauksen. Talo on 70-luvulla rakennettu, joten sinne tullaan tekemään lähiaikoina jonkinlainen putkiremontti. Putkiremontin sisällöstä ei ole vielä mitään tietoa, joten voi hyvin olla että kaikki kylpyhuoneet tehdään silloin. Tästä syystä emme remontoineet kylpyhuonetta nyt. Mikäli sekin olisi tehty, remontin kustannus olisi karkeasti arvioiden tuplaantunut.

Tässä vielä kuva asunnosta ennen ja jälkeen remontin.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

2 Vastausta

  1. Sari sanoo:

    Mistä ostitte keittiön kaapistot? Kokonaisuus on edullinen! Itse sain ikean tarjouksen keittiöstä ja kyllä on kilpailukykyinen tarjous. Ja takuu toimii kokemusteni mukaan loistavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.