Syitä asuntojen myyntiin

Strategiamme on ostaa pieniä huoneistoja ja omistaa ne pitkään – tämä on varmasti tullut selväksi kaikille blogia seuranneille. Aika ajoin tulee kuitenkin tarve muokata asuntosalkkua ja harkita jostain kohteesta luopumista. Salkun pitäminen optimaalisena koko ajan olisi helppoa, jos kaupankäynti ei aiheuttaisi kustannuksia ja veroja. Lisäksi on mahdoton sanoa, milloin löydät salkkuusi uuden kohteen entisen tilalle. Tässä markkinatilanteessa siihen voi kulua pitkään. Hyviä kohteita järkevään hintaan kun ei juuri ole tarjolla.

Mielestämme on muutama järkevä syy myydä sijoitusasunto:

1. Kohde ei ole sellainen kuin ostaessasi ajattelit

Kohteesta paljastuu jotain sellaista, jota et ostaessasi osannut ottaa huomioon: esimerkiksi remontteja onkin tulossa arvioitua enemmän tai asunnon vuokrattavuus on huono

2. Salkun riskiprofiilin muuttaminen

Omistat yhdestä kaupungista, kaupunginosasta tai jopa yhdestä asunto-osakeyhtiöstä huomattavan paljon huoneistoja. Riskin hajauttaminen voi olla järkevää. Tai olet ostanut huoneiston tai huoneistoja syrjäisemmiltä alueilta, jossa vuokratuotto on huikean korkea, mutta arvonkehitys sitä vastoin heikompaa.

3. Kohteen sijainnin takia sen hoitaminen on työlästä/kallista

Olet aikaisemmin asunut Rovaniemellä ja sijoittanut siellä asuntoihin. Elämäntilanteen muutoksen takia joudut kuitenkin muuttamaan Turkuun. Monia asioita voi tietysti ulkoistaa ja hankkia kumppanin hoitamaan se puolestasi. Kuitenkin jos jotain sellaista tulee, jonka takia joudut mennä käymään, on matka pitkä ja hinnakas.

4. Kohde on alun perin ostettu arvonnousutarkoituksessa

Olet harrastanut flippausta eli asunto on ostettu, remontoitu ja sitten se myydään. Tai tähtäin on ehkä muutaman vuoden päässä, koska ajattelet alueen hintakehityksen olevan muutaman vuoden tähtäimellä erittäin suotuisa.

5. Voittojen kotiutus

On myös hyvin mahdollista, että haluat hyödyntää arvonnousun myymällä asunnon/asunnot. Tässä tapauksessa oma aiheensa toki on, että mitä tehdä realisoidulla pääomalla. Mutta jokaisella meillä on omat suunnitelmamme, miksi säästää ja sijoittaa. Jossain vaiheessa on hyvä nauttia myös sijoittamisen hedelmistä.

Meillä on ollut muutama tilanne, joissa olemme päätyneet myymään asunnon tai asuntoja. Syitä löytyy useammastakin eri vaihtoehdosta. Eräs myyntiprosessi on vielä osin vaiheessa. Kerromme myynneistämme ja niiden taustoista tulevissa teksteissä.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.