Tärkeä asia, jonka harva tietää

Asuinhuoneenvuokralain mukaan muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymisen jälkeinen seuraava arkipäivä. Muuttopäivänä vuokralaisen on varattava vähintään puolet huoneistosta vuokranantajan käyttöön ja luovutettava huoneisto viimeistään seuraavana päivänä kokonaan vuokranantajan käyttöön. Yleisestihän on niin, että vuokralainen tyhjentää asunnon kuukauden viimeinen päivä. Juuri kukaan vuokralainen ei tiedä, että lain mukaan heidän ei tarvitsisi näin tehdä. Väitämme, että tätä asiaa ei sen paremmin tiedä moni vuokraisäntäkään.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että pois muuttava vuokralainen voi pitää asuntoa hallussaan seuraavan kuukauden puolelle. Jos viimeinen päivä sattuu perjantaille, on muuttopäivä maanantai, jolloin puolet asunnosta pitää olla vuokranantajan käytössä ja lopullisesti asunto on tyhjä vasta tiistaina. Asunto olisi näin ollen tyhjä vasta neljäs päivä. Mikäli perjantaihin tai maanantaihin sattuisi vielä arkipyhä, venyisi muuttopäivä viidenteen päivään. Tämä saattaa käynnistää ikävän lumipalloilmiön, sillä uuden vuokralaisen muutto viivästyy, joka taas viivästyttää seuraavan vuokralaisen muuttoa ja niin edelleen.

Johtopäätös:

Suomen Vuokranantajat ry neuvoo kirjoittamaan asian vuokrasopimukseen näin: ”Muuttopäivästä on sovittu AHVL:sta poikkeavalla tavalla. Muuttopäivä on sopimuksen päättymispäivä, jolloin huoneisto on luovutettava tyhjennettynä ja siivottuna kokonaan vuokranantajan käytettäväksi”. Tämä virke saattaa pelastaa sinut monelta harmilta, joten suosittelemme lisäämään sen vuokrasopimukseen.

Onnistunein vuokrausterveisin,
Joonas ja Olli

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.