Tiedon nopeus on valttia

Sijoittamisen legenda Warren Buffett on sanonut vapaasti suomennettuna näin: ”Voit olla menestyvä osakesijoittaja, vaikka saisit uutiset kolme viikkoa myöhässä”. Asuntosijoittajaan tämä ei päde. Ainakin nyt keväällä 2013 kysyntä halutuimmista kohteista eli pienistä yksiöistä opiskelukaupunkien keskustan läheisyydessä on niin kova, että helmet poimitaan pois tunneissa. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää seurata markkinaa ja kyetä tunnistamaan parhaat kohteet nopeasti.

Asuntomyyntisivustojen asuntovahtien kautta seuranta on helppoa. Palveluun voit määrittää kriteerit, joiden perusteella saat aina viestin, kun haluamasi tyyppinen kohde tulee myyntiin. Vahdit kannattaa laittaa Etuoveen, Oikotiehen ja Jokakotiin. Toki tällöin saat samoista kohteista useampia eri viestejä, mutta se on pieni vaiva verrattuna siihen, että jokin myyntiin tuleva kohde menisi sivu suun.

Vahtien lisäksi on osattava tunnistaa hyvä kohde heti, kun se tulee myyntiin. Tätä varten kannattaa tehdä valmis Excel-pohja, johon voit helposti lisätä tietyt asiat myyntiin tulevasta kohteesta. Myyntiesitteestä pitää katsoa ainakin nämä: velaton pyyntihinta, hoitovastike, asunnon koko, taloyhtiön ikä ja asuntoon jo tehdyt remontit. Kun tiedät asuntoon aiemmin tehdyt remontit ja taloyhtiön iän, voit arvioida kohteeseen tulevia remontteja. Excel-taulukossa tulee olla oma kohta tulevien remonttien arviointia varten.

Excel-taulukko kannattaa rakentaa niin, että kun laitat edellä mainitut tiedot taulukkoon, se laskee valmiiksi hinnat suoraan neliöiksi muutettuna. Tässä vaiheessa tarvitsee lisätä enää kohteesta arviolta saatava vuokra ja kaava laskee valmiiksi kohteesta saatavan vuokratuoton. Näin voit pyöritellä kohteen hyvyyttä myös vuokratuoton näkökulmasta. Voit katsoa, paljonko kohteesta olisi saatava vuokraa, jotta saavutat halutun vuokratuoton.

Valtaosa asuntosijoittajista ei käytä edes taskulaskinta (Excel-taulukosta puhumattakaan), kun he arvioivat sijoituskohteita. Tekemällä taulukon, olet ison askeleen edellä muita asuntosijoittajia. Toki saat samat asiat laskettua myös taskulaskimella. Excelin hyöty on se, että voit myöhemmin palata arvioimaasi kohteeseen ja voit helposti vertailla kohteita toisiinsa.

Johtopäätös: seuranta ja kohteiden analysointi ovat äärimmäisen tärkeitä asioita. Mikäli omat taitosi Excelin käyttäjänä ovat huonot, tarjoaa asuntosijoittamiseen erikoistunut Vuokria Oy, sivustonsa www.vuokria.com kautta kohtuullisella hinnalla hakuvahtia, jolla asuntosijoittaja saa kattavan raportin myyntiin tulevista potentiaalisista sijoituskohteista. Tekemällä seurannan ja erityisesti analysoinnin hyvin, saat merkittävän edun mutu-tuntumalla toimiviin sijoittaviin.

Analyyttisin terveisin,

Joonas ja Olli

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.