Viimeisimmät ostokset

Julkisesta markkinasta on tällä hetkellä erittäin vaikea löytää hyviä sijoitusasuntoja. Viime vuonna ostimme kaksi asuntoa ja myimme saman verran. Myynnit teimme hajautusmielessä. Halusimme luopua kahdesta kohteesta, joissa ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta ne olivat samassa taloyhtiössä usean muun omistamamme asunnon kanssa. Syksyn myynneistä alkaen olemme etsineet tilalle asuntoja laihalla menestyksellä. Toki jos rima olisi ollut alhaalla, niin matkaan olisi varmasti tarttunut (keskinkertaisia) sijoituskohteita.

Kuten aiemmin kirjoitimme, uudiskohteiden neliöhinta on useimmiten niin korkea, että niistä ei mielestämme saa järkevää vuokratuottoa verrattuna vanhoihin asuntoihin remonteista huolimatta. Tällä kertaa poikkeus osui kohdalle – tosin kyse oli uuden sijaan uudehkosta taloyhtiöstä. Kuun vaihteessa ostimme Jyväskylästä kaksi 29-neliöistä yksiötä vuonna 2008 rakennetusta talosta. Tyypillisesti tämänkin ikäiset kohteet ovat vielä niin kovassa hinnassa, että kunnon tuotoille ei tahdo päästä. Saimme asunnot alle 2500 euron neliöhinnalla, joka antaa 460 ja 465 euron vuokrilla vuokratuotoksi ostohetkellä 6,4 prosenttia.

Kohteet tulivat tarjolle tuttavamme kautta. Ostopäätös piti tehdä parissa päivässä. Muuten kohteet olisivat päätyneet välittäjän kautta julkiselle markkinalle. Meidän ostopäätöstä helpotti se, että Joonas osti vuonna 2009 taloyhtiöstä yhden samanlaisen 29-neliöisen asunnon. Soitimme myös eräälle ystävälle, jolla on asunto vuokralla samaisesta taloyhtiöstä. Kokemukset ovat hänelläkin olleet erittäin positiiviset, joten uskalsimme turvallisin mielin ostaa tarjotut asunnot.

Eräs tuttava kysyi, että ”miksi joku luopuu lähes uusista yli kuuden pinnan asunnoista”. Jokaisella on tapauskohtaisesti varmasti omat syynsä. Tässä tapauksessa ne ymmärtääksemme olivat tarve saada rahat pois asunnoista sekä suoran ostajan (eli meidän) tekemät nopeat kaupat aikaa vievän ja raskaamman julkisen myyntiprosessin sijaan.

Johtopäätös: Markkinatilanne on haastava (lue: kysyntä ylittää tarjonnan hyvien yksiöiden osalta), joten suhteista on apua. Nämä yksiöt olisivat menneet sivu suun, ellei tuttavamme olisi tarjonnut kohteita meille ennen julkista myyntiä. Myyjä sai myös hyvän diilin, sillä hän sai kaupat helposti ja nopeasti säästäen samalla välittäjän palkkion. Tarinan toinen opetus on, että nopea päätöksenteko on mahdollista kun tunnet taloyhtiön.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.