Viimeisin ostos

Pääsimme pitkästä aikaa oston makuun, kun teimme tällä viikolla kaupat uudesta asunnosta. Edellisestä ostosta olikin kulunut aikaa yli puoli vuotta. Pääasiassa syynä on ollut hyvien kohteiden puute. Lisäksi kesällä viimeistelimme kirjaamme, joka vei aikaa varsinaisesta sijoitustoiminnasta.

Ostimme Jyväskylästä 26 neliön yksiön noin 2,5 kilometrin päästä yliopistolta. Kyseessä on 80–90 –luvun taitteen tiilirakenteinen talo, joten iän puolesta remonttipaineet eivät yhtiössä ole mahdottoman suuret. Tiili julkisivun pääasiallisena rakennusmateriaalina on huoltokustannuksissa edullisin. Olemme katsoneet kyseiseltä alueelta aikaisemminkin asuntoja ja todenneet, että tuolta olisi hyvä löytää yksiö. Meillä ei kyseiseltä alueelta ole aiemmin huoneistoa, joten hajautusmielessä tämä on mainio lisä salkkuun.

Arvioimallamme vuokralla pääsemme remonttivaralla 5,9 prosentin tuottoon. Tosin nyt kysyntä vuokra-asunnoista ei ole paras mahdollinen. Yhteydenottoja on tullut melko niukasti. Voi siis olla, että joudumme tinkimään hieman vuokratavoitteestamme ja vuokraamaan asunnon hieman ennakoitua edullisemmin. Jos tähän päädytään, ongelma korjaantunee siinä vaiheessa, kun pääsemme vuokraamaan asunnon parhaaseen sesonkiin.

Tämän kohteen osalta tehtiin kauppaa pitkään ja hartaasti. Kohde tuli myyntiin kesällä. Olimme silloin kesälomalla ja jotenkin tämä kohde meni vahtien kautta ohi. Saimme tiedon asunnosta eräältä tutultamme. Asunnosta oli jo sovittu kaupat jonkun muun kanssa, kunnes kosteusmittauksissa paljastui kylpyhuoneesta kosteusvaurio. Kaupat peruttiin ja myyjä alkoi remontoida asuntoa. Sattumalta eräs tuttavamme pyydettiin taloyhtiön puolelta valvojaksi tähän remonttiin. Tuttavamme pisti meille viestiä, että tällainen asunto olisi myynnissä.

Otimme saman tien yhteyttä asunnon myyjään ja sovimme käynnin asunnolla. Tässä vaiheessa elettiin heinäkuuta. Kun menimme asunnolle, myyjä oli jo ehtinyt purkaa kylpyhuoneen. Ajatuksenamme oli, että voisimme ostaa asunnon heti ja teettää remontin itse. Myyjä ei kuitenkaan ollut hirveän halukas myymään asuntoa keskeneräisenä ja lisäksi hän ei olisi halunnut antaa juurikaan alennusta remontista huolimatta. Asia jäi sellaisille puheille, että palataan syksymmällä asiaan.

Asia meinasi unohtua. Asunto tuli kuitenkin mieleemme syksyllä ja pirauttelimme myyjälle. Remontti oli edelleen kesken. Muutama viikko sitten soittelimme myyjälle uudestaan ja remontti alkoi olla loppusuoralla. Viime viikolla kävimme asunnolla vielä uudestaan ja pääsimme myyjän kanssa sopimukseen asunnon hinnasta. Ensimmäisestä käynnistä ehti kulua lähes puoli vuotta ennen kuin kauppa saatiin maaliin.

Hinta oli mielestämme aika lailla markkinatasossa. Etuna on, että kylpyhuone on juuri remontoitu. Asunnon kallein osa on siis kunnossa. Toki asunto on muutenkin siistissä kunnossa.

Johtopäätös: Tämä asunto olisi mennyt meiltä sivu suun ellei tuttavamme olisi tiennyt, että harrastamme asuntosijoittamista. Kannattaa siis kertoa ihmisille omasta harrastuksestaan ja sitä kautta vastaan tulee todennäköisesti kohteita, jotka muuten olisivat menneet sivu suun.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.