Vuokraussesongin saldo ja piristävä uutuus

Paras vuokraussesonki on paraikaa päällä ja meidänkin kesälomaohjelmaan on tuttuun tapaan kuulunut jatkavien asukkaiden vuokrasopimusten uusimisia ja uusien vuokralaisten etsintää. Kesä on mukavaa aikaa asunnonvuokraukselle, kun kysyntää on paljon ja hyviä hakijoita jonoksi asti. Meilläkin on ollut omat epäilyksemme siitä, riittääkö kaikkialle vuokralaisia, kun uusia vuokrataloja nousee tuhka tiheään. Ainakaan tässä sesongissa emme ole kohdanneet tätä ongelmaa.

Kuten moni blogin pitkäaikainen lukija tietää, on meillä paljon vuoden määräaikaisia sopimuksia. Nämä joko uusitaan nyt kesällä, mikäli vuokralainen haluaa jatkaa tai jos nykyinen vuokralainen ei halua, etsitään asuntoon uusi asukas. Tähän mennessä olemme tehneet 10 vanhalle asukkaalle uuden sopimuksen ja kuuteen etsineet uuden vuokralaisen. Vuokratessa huomasi hyvin alueellisia eroja vuokrakysynnässä:

 • Jyväskylän keskustassa uusi yksiö keräsi kahdessa tunnissa niin paljon kysyjiä, että ilmoitus oli pakko heti poistaa. Vuokraus meinasi mennä taisteluksi vuokralaiskandidaattien kesken.
 • Jyväskylän lähiössä kohtuuhyvälle asunnolle tuli 3-4 hyvää hakijaa parissa päivässä.
 • Keravalla, Savion aseman vieressä, uuteen asuntoon tuli 1-2 hyvää ehdokasta per päivä.
 • Hyvinkäällä lähiössä kysyntää tyydyttäväkuntoiselle asunnolle oli heikosti, vain 1-2 kysyjää viikossa.

Kaikki asunnot saatiin vuokrattua ilman tyhjäkäyntiä. Hyvinkään asunnon vuokralainen muutti pois onneksi pari viikkoa etuajassa, niin saadaan sitä ehostettua pienellä remontilla ilman vuokranmenetystä.

Kesän piristävä uutuus on Igglo, joka tulee uudella ajatuksella asuntomarkkinoille. Igglo on lanseerannut näppärän verkko- mobiilisovelluksen, joka yhdistää vuokralaisen ja vuokranantajan uudella tavalla yhteen. Olemme itsekin monesti puhuneet eri tahojen kanssa, että jokin tämän tyyppinen palvelu olisi tarpeen. Varsinkin nuoremmalle aunnonhakijajoukolle tällainen toimintamalli sopinee erinomaisesti.

Palvelu on erittäin simppeli. Vuokralainen ilmoittaa, mistä ja minkälaista kotia etsii. Kun vuokranantaja lisää sivustolle kriteerejä vastaavan kohteen, tarjoaa palvelu automaattisesti tälle kyseisen tyyppistä asuntoa etsivää vuokralaisehdokasta.

Vuokranantajan näkövinkkelistä palvelu on helppokäyttöinen ja ilmoituksen kerran tehtyään se pysyy siellä aina. Ilmoituksen tekemiseen meni vain noin 3 min. Ideaalitilanteessa vuokranantaja vain menee sivustolle ja valitsee sieltä uuden asukkaan, kun nykyinen asukas ilmoittaa muuttavansa pois. Olennaista tietysti on, että palvelu saavuttaa riittävän käyttäjäkunnan sekä vuokralaisten että vuokranantajien keskuudessa, jotta kysyntää ja tarjontaa on riittävästi. Palvelua kannattaa kokeilla tästä.

Teksti on toteutettu yhteistyössä Igglon kanssa.

Haluaisitko sinäkin vaurastua asuntosijoittamisella?

Asuntosijoittajagurut Joonas Orava ja Olli Turunen ovat sijoittaneet asuntoihin yli vuosikymmenen ja omistavat lukuisia sijoitusasuntoja. Nyt Joonas ja Olli valmentavat asuntosijoittajia ja tarjoavat uusimmat neuvot ja työkalut myös sinun käyttöösi!

TUTUSTU VERKKOVALMENNUKSEEN

4 Vastausta

 1. Per Kele sanoo:

  Olikos Igglo niin hyva, etta saitte omista kampistanne joitain vuokrattua sen kautta? Vai onko tama vain maksettu mainos, jossa lukijoille taas vaihteeksi tuputetaan mukamas hyodyllista palvelua?

  Miksi tallaista palvelua pitaisi kayttaa, jos Oikotiella ja Etuovessa kuka tahansa voi hakea ilmoitustasi, eika tarvitse vaivautua tekemaan tilia taas yhteen kikkareeseen? Paljonko palvelun kaytto maksaa?

  Paid content lienee ok, jos se auttaa pitamaan blogin hengissa, mutta tehkaa se jookos kunnolla eika lukijaa aliarvioiden.

  • Joonas sanoo:

   Terve

   Suurin etu Oikotiehen on mielestäni se, että kun tänne on kerran syöttänyt kohteen tiedot, ne säilyvät siellä. Oikotiellähän näin ei ole ilmaisessa vaihtoehdossa. Kun vuokralainen seuraavan kerran vaihtuu ja olet vaikkapa ulkomailla lomailemassa, voit laittaa vuokrauksen saman tien käyntiin.

   Olennaista palvelun onnistumisen kannalta on luonnollisesti se, että se saavuttaa riittävästi käyttäjiä ja olisi näin aito vaihtoehto Oikotielle ja Vuokraovelle. Muuten, kuten sanoit, tämä on vain yksi palvelu lisää. Palvelun käyttö on vuokranantajalle ilmaista.

 2. Moniosaamaton sanoo:

  Hei,

  Passaapiko kysellä missä hinnoissa Savion uudisyksiöiden vuokrat nyt tänä kesänä liikkuvat? Eli mitä teillä on ollut aiemmin ja mitä nyt uusissa sopimuksissa?

  • Olli sanoo:

   Kiitos kysymyksestä. Savion yksiöiden vuokra on ollut sekä vanhoissa että uusissa sopimuksessa 625-635 euroa asunnosta riippuen. Kysyntä on ollut sen verran hyvää, että enemmänkin olisi voinut pyytää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.